About

Hallo!

Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog The Glorious Bookshelf! Mijn naam is Eveline, ik ben 27 jaar en ik kom uit Tilburg. Een paar jaar geleden ontdekte ik de wereld van ‘Bookstagram’ en startte mijn Instagrampagina @gloriousbooklife. Hier deel ik tot op de dag van vandaag van alles over de boeken die ik lees (en over mijn twee lieve katten, ik ben een echte cool cat lady). Omdat ik met zoveel liefde en plezier over boeken praat, heb ik besloten uit te breiden met een blog. Hierop deel ik hoe lezen mijn leven kleurt. The Glorious Bookshelf is dus dé plek voor een echte boekenwurm zoals ik.

Ik kan me voorstellen dat je op deze pagina hebt geklikt om wat meer over mij te weten te komen. Dus, here we go:

Ik ben, zoals ik zei, inmiddels 27 jaar oud en een nineties kid zoals ze dat dan noemen. Ik kan me onze eerste computer nog goed herinneren. Die was vooral bedoeld voor mijn vaders werk en er stond één spel op dat mijn oudere zus, oudere broer en ik soms mochten spelen: Thinkin’ Things (shoutout naar de mensen die dit spel nog kennen). Ik had toen nooit kunnen bedenken dat de computer zo’n grote rol in mijn leven zou gaan spelen, en ik zelfs een blog zou beginnen. Maar dat gebeurde dus wel. In mijn tienerjaren, toen ik inmiddels gewoon kon internetten terwijl mijn zus aan de telefoon hing, las ik al blogs en keek ik YouTube-video’s. Ik las hier en daar een boek, maar een echt boekenwurm was ik nog niet. Tijdens mijn studie aan de Pabo begon ik meer interesse te krijgen in lezen en jeugdliteratuur, terwijl mijn liefde voor foto en video niet verdween. Ik hield zelfs een jaar lang een videodagboek bij. Na de Pabo studeerde ik verder aan de Master Jeugdliteratuur, waarvoor ik in augustus 2019 mijn diploma haalde. Het was tijdens die opleiding dat ik door een studiegenoot de wereld van bookstagram ontdekte en waardoor mijn liefde voor boeken in rap tempo groeide. Ik maakte een eigen Instagrampagina aan en postte over wat ik las en wat mij verder bezig hield. Het was en is voor mij de perfecte hobby. Maar ja, dan ben je afgestudeerd en val je in het gat van “wat nu?”. Ik ging op zoek naar een baan, en dan het liefst eentje waarbij ik regelmatig met mijn neus in de boeken mocht. Dat lukte! Ik vond een baan bij de bibliotheek als leesmediaconsulent, en die functie vervul ik nog steeds met veel plezier.

Zo, dat was even een stukje geschiedenis. Terug naar het nu. Het lijkt nu net of mijn leven volledig uit boeken bestaat en hoewel dat grotendeels klopt zijn er ook andere dingen waar ik graag tijd voor vrij maak. Natuurlijk heb ik graag quality time met mijn vriend, familie en vrienden. Mijn twee katten Truus en Moos overspoel ik met liefde en aandacht. Daarnaast vind ik het heerlijk om te tekenen en ben ik geïnteresseerd in interieur design. Ik ben zo iemand die voor de lol op Funda kijkt om te zien hoe mensen hun huis inrichten. Bovendien gaan er geen drie maanden voorbij zonder dat een van onze kamers in ons huis op zijn kop gezet wordt.

Er is vast nog meer wat ik hier kan vertellen, maar door het lezen van mijn blogs kom je hoe dan ook meer over mij te weten. Dus ik laat het hierbij. Voor vragen, opmerkingen of leuke kattenfoto’s kun je altijd mailen naar: thegloriousbookshelf@gmail.com.

Ik wens jullie veel plezier op mijn blog!

Liefs,

Eveline.