Blog

Ik blaas er nieuw leven in

Ik zal niet de enige zijn die zich laatste tijd behoorlijk heeft verveeld. Door de coronacrisis is een terrasje pakken in de lentezon geen optie en ook rondstruinen door de winkelstraat is er even niet bij. De omstandigheden zijn niet ideaal, maar iedereen kent waarschijnlijk wel die quote over “zelf de slingers ophangen”. Dus dat besloten mijn beste vriendin en ik tijdens ons laatste telefoongesprek te doen; op zoek te gaan naar slingers. Terwijl we brainstormden over een nieuwe hobby voor mijn vriendin, besloot ik een oude bezigheid opnieuw op te pakken. Zie hier het resultaat: ik blog!

Terug naar het begin

Voordat ik begon ging ik even back tot he drawing board met behulp van De Blogbijbel van Caroline D. van Wijk. Het boek laat je nadenken over wat voor soort reis je met je blog wilt maken. Je snapt dat de metafoor van reizen ineens onwijs aantrekkelijk klinkt als je aan huis gekluisterd zit, dus ging ik lekker aan de slag. Een aantal post-its en notitieboekjes verder (I love notitieboekjes) lag daar ineens mijn ideale blog voor mijn neus. Of ja, dat wat een ideale blog zou kunnen wórden. Je bent natuurlijk nieuwsgierig naar wat ik dan voor me zag. Laat me het uitleggen.

Een blog is natuurlijk leuk als je schrijft over iets wat je daadwerkelijk interesseert. Ik had exact 0,001 seconde nodig om dat te bedenken: lezen! Ik hou ervan om zelf te lezen, voor te lezen en te praten over boeken. Gelukkig ben ik door De Blogbijbel tot meer inzichten gekomen, want dit wist ik natuurlijk allang. Waar ik nooit eerder bij stilstond, is op hoeveel manieren lezen een rol speelt in mijn leven. Dat is heus niet altijd zo geweest (hierover in mijn volgende blog meer). Mijn liefde voor lezen bepaalt hoe mijn huis eruit ziet (enorme boekenkast en meerdere leeshoekjes), waar ik op vakantie ga (Edinburgh is één groot Harry Potter-festijn) en het werk dat ik doe (leesconsulente). Ik durf het bijna niet te zeggen (want cliché), maar ik ga het toch doen: lezen is een lifestyle!

Welkom in mijn leesleven

Het lijkt me dan ook superleuk om jou mee te nemen in mijn leesleven. Ik vertel je dus niet alleen over de boeken die ik lees, maar de manier waarop lezen mijn leven kleurt. Misschien ben je zelf ook een lezer, en ben je op zoek naar een fellow booknerd waarmee je eindelijk kunt sparren over de inrichting van je boekenkast. Misschien lees je af en toe, en zou je wel meer ruimte willen maken in je leven voor boeken. Of misschien ben je hier per ongeluk terecht gekomen en heb je een hekel aan lezen. Zelfs dan wil ik je van harte uitnodigen mijn blog te volgen, want ook ik heb een periode gekend waarin ik niets om lezen gaf. Wie weet kan ik je helpen een geweldige comeback te maken.

Zo, nu weet je tenminste waar je aan toe bent. Een beetje duidelijkheid kan nooit kwaad, toch? Ik wens je veel plezier met het lezen van mijn blog en tot snel!

3 gedachten over “Ik blaas er nieuw leven in”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.